София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Иванчева тормозила всички в „Младост“

Това заяви бившият зам.-кмет на района

6 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Бившият заместник-кмет на район „Младост“ Никола Вапцаров,  коментира в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ скандалния арест на кметицата на района Десислава Иванчева и обвиненията срещу нея. Вапцаров, който е работил с нея до юни 2017-та година, когато си подава оставката, разказа в студиото за лошото й отношение към колегите й.
 
Вапцаров беше категоричен и че обвиненията спрямо нея имат своето основание, предвид факта, че той самият е свидетел на преписки, отлежавали с месеци в кабинета и бавени нарочно. Опитите му да я възпрат към онзи момент не дали резултат и това довело до напускането на екипа. Сред практиките, с които си служела кметицата били и тези за искане на дарения за квартала от страна на инвеститори, желаещи да строят.
 
Относно повдигнатите обвинения, Вапцаров изрази мнение, че прокуратурата си е свършила отлично работата. 
 
Според него е добре  да има повече независими кандидати и за кметови, и за депутати, за да може прокуратурата да си върши работата, без да се страхува, че извършителят на престъплението има политически гръб.
 
Въпреки негативната развръзка с независимата Иванчева, избрана от хората, бившият заместник-кмет на района обясни, че каузата остава и тя е по-голяма от всеки човек, който е опитва да я опетни. В тази връзка той обяви и че предстои протест срещу застрояването в столицата, който ще се проведе на 26 април от 18:00 часа .