София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ИВАНОВ: АТЕНТАТЪТ В ТУРЦИЯ Е ПРЯКА ЗАПЛАХА ЗА СИГУРНОСТТА НИ

НЕОБХОДИМИ БЯХА СТРОГИ ПРЕВАНТИВНИ ДЕЙСТВИЯ, КОМЕНТИРА ЕКСПЕРТЪТ

8 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Вчерашният атентата в Истанбул, както и всичко, случващо се близо до нас, може да се приеме като заплаха за национална ни сигурност. Това заяви експертът по национална сигурност Симеон Иванов в предаването „Делници“ по Телевизия Евроком. По думите му, за справяне с бежанския проблем крайно необходими са превантивните действия срещу каналджиите, които на много места липсваха.

Експертът коментира и събитията в Кьолн, случили се в Новогодишната нощ. Той изрази възмушение от забранаха властите да задържат бягащи от полицаите хора. Той определи подхода като изключително неправителен.
Относно обявяването на Германия против идеята на Турция за създаване на буферна зона в Сирия, той коментира, че обособяването на такава зона, би означавало опит за откъсване на парче от Сирия. Симеон Иванов беше категоричен, че няма и нищо случайно, че именно германски граждани бяха жертвите от вчерашния атентат в Истанбул.

Вижте още: ВИДЕОЗАПИС с целия разговор със Симеон Иванов в предаването "Делници", 13.01.2016 г.