София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Избягал затворник, пожелал да се върне в килията си

Мястото е берлинския затвор Пльотцензее

6 годиниЛюбопитно 13 Боряна Райчева

Странно събитие беляза началото на новата 2019 г. в берлинския затвор Пльотцензее, който за разлика от повечето подобни места, в които никой не желае да попада, а още по-малко да се завръща. Затворник оттам се предаде сам само дни,с лед като избяга с трима свои другари. Това съобщава берлинският сенатор юрист от партията на Зелените Дирк Беренд в Twitter, цитиран от ДПА.
Стана ясно ,че предалият се затворник, незабавно е прехвърлен в място с по-строга охрана. 
Любопитен факт е, че от Пльотцензее само през последните дни са избягали седем души, като от тях петима все още не са открити.
Четиримата затворници, избягали заедно в четвъртък са на възраст между 27 и 38 години, като са се измъкнали през стената с помощта на подръчни инструменти.
Често там  и освободени в домашен отпуск нарушители да не се завръщат, като при последният такъв случай лицето все пак се е завърнало в рамките на посочения ден, макар и със закъснение от няколко часа.