София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Избраха временно изпълняващ кмет на „Младост“

За него са гласували 48 общинари

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временно изпълняващ кмет на "Младост". Той заема мястото на арестуваната за получаване на подкуп Десислава Иванчева.

За него гласуваха 48 общинари, а един се въздържа.

Клисуров заяви, че ще се съобрази с решението, но не се чувства компетентен по всички въпроси, засягащи районната администрация в „Младост“. Това е причината той да работи заедно със заместника Румен Русев, за да бъдат решени натрупаните проблеми.

Той пое ангажимент забавените с месеци около 200 преписки да бъдат придвижени в най-кратки срокове. Румен Русев, заместникът, който отговаря за строителството в район "Младост", не е запознат със съдържанието на тези преписки, тъй като те били в кабинета на госпожа Иванчева. Румен Русев призна, че наистина е имало преговори с инвеститори в район "Младост" за изграждане на детски площадки, саниране на училища в района.

По време на заседанието на Столичния общински съвет самият Русев заяви, че не познава подалия сигнала срещу кметицата бизнесмен Александър Ваклин.