Гледай
на живо

Избраха временно изпълняващ кмет на „Младост“

За него са гласували 48 общинари

Избраха временно изпълняващ кмет на „Младост“ Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временно изпълняващ кмет на "Младост". Той заем... thumbnail text

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временно изпълняващ кмет на "Младост". Той заема мястото на арестуваната за получаване на подкуп Десислава Иванчева.

За него гласуваха 48 общинари, а един се въздържа.

Клисуров заяви, че ще се съобрази с решението, но не се чувства компетентен по всички въпроси, засягащи районната администрация в „Младост“. Това е причината той да работи заедно със заместника Румен Русев, за да бъдат решени натрупаните проблеми.

Той пое ангажимент забавените с месеци около 200 преписки да бъдат придвижени в най-кратки срокове. Румен Русев, заместникът, който отговаря за строителството в район "Младост", не е запознат със съдържанието на тези преписки, тъй като те били в кабинета на госпожа Иванчева. Румен Русев призна, че наистина е имало преговори с инвеститори в район "Младост" за изграждане на детски площадки, саниране на училища в района.

По време на заседанието на Столичния общински съвет самият Русев заяви, че не познава подалия сигнала срещу кметицата бизнесмен Александър Ваклин.