София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пребиха доктор от свищовската болница (ОБНОВЕНА)

Все още няма задържан по случая

6 годиниЗдраве 5 Боряна Райчева

Няма задържани за побоя над д-р Иво Караджов от общинската болница в Свищов. Медикът е бил нападнат снощи около 19 часа, малко преди да застъпи за нощно дежурство. Д-р Иво Караджов е специалист "Вътрешни болести" в лечебното заведение. Лекарят е с контузии по лицето и с комоцио.

Д-р Караджов се е качвал по стълбище в болницата, когато  неизвестно лице го удря с юмрук, той пада и губи съзнание. Той не е разпознал извършителя, но е младеж, който го е съборил на земята.

Преди побоя е имало инцидент, при който са нарязани гумите на колата на доктора, съобщи за бТВ кметът на Свищов Генчо Генчев.

И двата инцидента идват след смъртта на пациент, когато започват разприте между близките на починалия и д-р Караджов.

Кметът Генчев, които временно представлява болницата, обясни, че преди да застъпи на смяна снощи, пострадалият лекар се е засякъл в магазин с близка на починалия.

Пребитият медик е настанен в отделението по неврология в болницата и здравословното му състояние е стабилно, заяви началникът на отделението д-р Хака Сарачев. "Трудно се работи в такива условия, посегателствата станаха почти ежедневие. Такива лица трябва да бъдат наказвани", категоричен беше той.