София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Изгоря заведение в къмпинг „Смокиня“ в Созопол

Няма подозрения пожарът да е умишлен

7 годиниИнциденти 20 Боряна Райчева

Заведение и намиращото се в близост бунгало са изгорели при пожар в къмпинг „Смокиня“ в Созопол. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Според полученото съобщение, днес, около 01.16 часа, в Районно управление – Созопол, дървено заведение се е запалило в района на къмпинг „Смокиня“. До момента собствениците не са установени.

Има двамата свидетели, които са били на мястото на инцидента, единият от които е ползвал дървеното бунгало в близост до заведението. 35-годишният мъж от с. Мрамор, обл. София спял по време на възникването на пожара, но е бил събуден и за това не е пострадал. От огъня са изпепелени заведението и намиращото се в близост бунгало.

Вследствие на инцидента няма пострадали хора и каравани. Предполагаемата причината за възникването на пожара е късо съединение във фритюрник. Няма подозрения пожарът да е умишлен. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.