София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ИЗРАЕЛСКО ИЗДАНИЕ: „МОСАД“ УБИ КОМАНДВАЩ НА „НАРОДЕН ФРОНТ“

УБИТИЯТ Е ПАЛЕСТИНЕЦЪТ ОМАР ЗАЙЕД

8 годиниКрими 7 Боряна Райчева

Убитият палестинец Омар Найеф Зайед в посолство на Палестина в България е ликвидиран от Израелската разузнавателна агенция „Мосад“ според палестински източници, цитирани от израелското издание Аlyaexpress-news и агенция „Фокус“.

Омар Зайед е бил високопоставен член на „Народния фронт за освобождение на Палестина“ и е издирван от израелското правосъдие от няколко месеца.
Според палестински източници израелското разузнаване е поискало от българските власти да екстрадират Зайед. Това е и причината той да се крие в дипломатическото ведомство.

Омар Зайед живее у нас от 22 години, за доизлежаване на присъда "доживотен затвор". Израелските власти издирват палестинеца за участие в убийство на техен гражданин.

По-рано българската прокуратура съобщи, че причината за убийството е упражнено насилие. Посланикът на Палестина даде разрешение за извършване на необходимите действия по разследването. В момента се извършва оглед на местопроизшествието от прокурори, следователи и съдебни медици.