София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Извадени са по-едрите отломки на разбилия се Ту-154

Те са на специална площадка, където ще им бъде направен оглед

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Извадени са всички по-едри отломки на разбилия се самолет Ту 154. Те се намират на специална площадка, където предстои да им бъде направен оглед от специалисти, съобщи пред РИА Новости високопоставен източник.

Все още няма официална версия за катастрофата, заяви източникът. По думите му основният етап на издирвателно-спасителните действия, на мястото на инцидента е завършен.

Източникът пояснява, че спасителите са намерили 19 тела на загинали, като 17 от тях вече са транспортирани до Москва за процедура по разпознаване. В лабораторията, където ще се прави експертизата са предоставени и намерените останки от тела.

Самолетът Ту-154, който пътуваше в посока Сирия претърпя катастрофа на 25 декември сутринта. Авиоинцидентът стана минути, след като машината излетя от летището в Сочи. На борда на летателната машина имаше 92 души, от които 8 членове на екипажа и 84 пътници.

По-рано източник съобщи, че се разследват няколко версии за причината на инцидента. Сред тях е некачествен ремонт в завода, пилотска грешка, терористичен атентат или попадане на птица в двигателя на самолета.

Специалистите намериха двете черни кутии на разбилия се самолет. Третата кутия все още не е намерена, коментира източникът.