София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Иззеха над 45 кг тютюн за наргиле без акциз

Акцията е проведена в магазин в Слънчев бряг

6 годиниКрими 14 Боряна Райчева

Над 45 кг тютюн и аромати за наргиле откриха митнически служители от Митница Бургас в магазин за сувенири в Слънчев бряг.

Проверката в търговския обект е извършена на 17-и август от служители от сектор „Оперативен контрол" към отдел „Митническо разузнаване и разследване" /МРР/ в Митница Бургас.

Митническите служители са установили, че между сувенирите по щандовете на магазина се предлагат мостри на тютюн и аромати за наргиле. От щандовете и складовата зона на магазина са иззети общо 44,28 кг аромати за наргиле - мента, шоколад, ананас, ягода и др. в 369 кутии по 12 грама, без акцизен бандерол.

В обекта е установено и наличие на 24 кутии с общо 1,2 кг тютюн за наргиле, облепени с български акцизен бандерол, но за търговския обект не е представено валидно разрешително за търговия с тютюневи изделия.

Цялото количество тютюневи изделия е иззето от митническите служители. Предадени са проби за лабораторен анализ. Предстои образуване на административнонаказателно производство.

Това е второ поредно нарушение на същия търговец в рамките само на месец август. При митническа проверка в този търговски обект в Слънчев бряг на 3 август 2017 г. са иззети от бургаските митнически служители други 168 кутии с общо 15 кг аромати за наргиле и 2,750 кг тютюн за наргиле- всички без български акцизен бандерол.