София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жена арестува джебчийки в трамвай

Крадлите пуснати на свобода след 24 часа

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Жертва на джебчийки ги проследи и затвори в трамвай, докато дойде полицията, разказва Нова тв. Гергана Попова се прибирала към дома си, когато в трамвая няколко жени взимат портмонето й. Тя обаче запомня външния им вид, проследява ги, обажда се на полицията и оттам я съветват да помолят ватмана да не отваря вратите. Така и става – докато идва полицията. Жените са задържани. По думите на Гергана те са били освободени 24 часа по-късно.
Оказало се, че те са откраднали не само нейния портфейл, но и тези на много други граждани. Историята на Гергана, която се разиграла в столичния трамвай номер 7, обиколи светкавично социалните мрежи.
"Докато се возих в трамвая, влязоха четири жени и дете. То започна да прави някакви странни движения и бутна едната жена в мен. Предполагам, че това е било моментът, в който се е случило всичко", разказа Гергана за "Здравей, България".
Тя и нейна приятелка й проследили жените, като по пътя намирали изхвърлени празни портмонета. Накрая успели да ги "заклещят" в една от линиите на градския транспорт и повикали полицията.
"Разбрах, че след 24 часа са ги освободили, тъй като те не признават вината си", уточни Гергана, която все още се надява скоро портмонето да й бъде върнато.
Пред камерата на NOVA застана и друга жена, обрана от същите джебчийки. Случката е от автобус 76 в последния работен ден преди Коледа. Потърпевшата крие лицето си, защото се страхува от джебчийките.