София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жена откри стрелба в централата на YouTube

Трима души са ранени, стрелецът се самоуби

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Трима души бяха ранени вчера при стрелба в централата на YouTube в Сан Бруно, Калифорния. Един от тях е в критично състояние.

Стрелецът е бил жена, която по данни на полицията се е самоубила, съобщи Ню Йорк Таймс.

Началникът на полицейското управление в Сан Бруно Ед Барберини заяви на пресконференция, че трима от ранените са били транспортирани с огнестрелни рани в универсалната болница  в Сан Франциско.

Брент Андрю, говорител на болницата, заяви, че 36-годишен мъж е в критично състояние, 32-годишна жена в тежко състояние и 27-годишна жена е стабилизирана. Властите не съобщават имената на никой от пострадалите.

Американският президент Доналд  Тръмп е бил информиран за трагедията написа в „Туитър“, че „мисли и се моли“ за ранените.

„Току що бяхме информирани за стрелбата в централата на YouTube в Сан Бруно, Калифорния.Нашите мисли и молитви са с всички участници.Благодарим на нашите феноменални служители по правоприлагането и първите респонденти, които понастоящем са на сцената", коментира  Тръмп.

Миналия месец YouTube обяви, че ще забрани съдържание, насърчаващо продажбата на оръжия и аксесоари за оръжие, както и видеоклипове, които преподават как да правите оръжия.