София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жените на обединена Европа изкачват Черни връх

Инициативата цели увенчаване предаването на председателството

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Предаването на председателството от България на Австрия ще бъде увенчано от жените на обединена Европа с изкачване на Черни връх.  

Автор на идеята и организатор на инициативата е Елисавета Първановава. Идеята е взаимствана от френското председателство, когато представителки на страните-членки на ЕС организираха изкачване на Монблан в Алпите.

Представителното изкачване, организирано и от Българския туристически съюз, ще се състои на 30 юни. Групата ще се състои от по една представителка на всяка държава-членка на Евросъюза. До този момент участие са потвърдили

В събитието „Жените на Обединена Европа изкачват Черни връх“ участие са потвърдили  вицепремиерът Екатерина Захариева, Ваня Колева – зам.-министър на младежта и спорта,  Женевиев Хаузер - съпруга на н.пр. посланика на Австрия в София, както и много други.

Сборният пункт е на хижа „Алеко“ на 30 юни в 9.30 часа.