София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жириновски обеща да разстреля всички украинци

Руският политик излезе извън нерви в тв-шоу

6 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Лидерът на руската Либерално-демократична партия Владимир Жириновсик загуби контрол върху себе си за пореден път, по време на участие в тв-шоу „60 минути“ по „Русия 1“. В студиото гостите, сред които и Жириновски, кротко обсъждаха ситуацията в Украйна, военните действия в Донбас и региона. По темата за доставките на американско оръжие за Украйна, нервите на Жириновски започнаха лека-полека да се късат. Украинският политолог Вадим Трюхан го репликира няколко пъти и го призова да не прави от предаването цирк. В този момент Жириновски не издържа и се нахвърли срещу Трюхан с думите: „Ще ви заплашваме, ще ви избием, вас, подлеците и негодниците! Украйна ще отговаря за всеки убит руснак в Донбас“.

Жириновски тръгна заплашително към Трюхан, удряйки по масата и наричайки опонента си „скот“. На призивите на водещите да се успокои и на напомнянията, че все пак се намира в предизборен период и е кандидат за президент, Жириновски не обърна внимание, продължавайки истерично да крещи срещу украинския политолог.

Въпреки че обстановката се успокои, Трюхан демонстративно напусна студиото в знак на протест срещу поведението на Владимир Жириновски.