София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Жириновски се кандидатира за 6-и път за президент

Ако спечели, доларът ще струва 60 копейки и ще изгони имигрантите

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Лидерът на руските либерал-демократи Владимир Жириновски ще се кандидатира за 6-и пореден път за поста президент на Русия. Първите обещания, които ексцентричният политик даде, са доларът да струва 60 копейки, да се смени химна на страната, да се премахне мавзолеят на Ленин от Червения площад, както и всички имигранти да бъдат изгонени. Сред другите точки в предизборната платформа на Жириновски са: гражданите ще получат безплатно акции на големите държавни компании, да бъдат забранени ипотеките и колекторските фирми.

По време на презентацията си като кандидат-президент Жириновски обяви, че гробището на Червения площад, където са погребани всички лидери на Съветския съюз, трябва незабавно да се махне.

Аз ще накарам всички да уважават Русия в целия свят и мога да защитя гражданите ни във всяка точка на планетата. Няма да позволя да бъдат удряни и сваляни руски самолети, да ни критикуват, да ни се подиграват. Ще науча целия свят да говори руски“, заяви Жириновски.

Изборите за президент на Русия ще се проведат на 18 март следващата година. До момента, освен Жириновски, официално са подадени още 4 кандидатури – тв-водещата Ксения Собчак, журналистката Екатерина Гордон, лидерът на комунистите Генадий Зюганов и бизнесменът Сергей Полонски.