София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Жителите на Шарково в жива верига срещу полицията

Лидерът на БСП пристигна в селото

6 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пристигна в село Шарково.Жителите на селото направиха жива верига пред полицаите и ветеринарите. Те не желаят да допуснат органите на реда до стадата си.

"Поисках официално документите, на база на които се избиват животни. Беше ми връчена заповед RD11-1245. В нея пише, че решението за изпълнение на комисията е от 4.07.2018, а протоколът за лабораторните резултати е от 9.07.2018 г.", каза лидерът на Столетницата.

Тя обясни и че вече е разговаряла с главния прокурор Сотир Цацаров за несъответствията в документите.

"Помолих МВР да оттеглят полицаите, за да не се стига до сблъсъци", каза още Нинова.

БСП пускат спешно жалба до Прокуратурата, с която ще поискат спиране на заповедта за избиване на животните, а Нинова заяви, че няма да си тръгне от селото докато не се изясни истината.

"Разговарях с главния прокурор Сотир Цацаров. Помолих МВР да оттеглят полицаите, за да не се стига до сблъсъци. Пускаме спешно жалба до Прокуратурата, с която искаме спиране на заповедта за избиване на животните. Тук съм с народните представители от региона и няма да си тръгнем, докато не се изясни истината", каза още тя.