София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЖЪЛТ КОД В 5 ОБЛАСТИ

ОЧАКВАТ СЕ БУРИ И ВАЛЕЖИ В ЦЯЛАТА СТРАНА

9 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Жълт код е обявен днес в 5 области в Югозападна и Южна България. През целия ден се очакват гръмотевични бури и интензивни валежи.
Кодът важи за областите Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска и Кърджалийска. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Очаква се валежите и лошото време да продължат до утре, а на места количествата на валежите ще достигнат 30-40 л/кв. м.
До края на тази седмица температурите ще паднат като особено в Северозападна и Западна България, ще бъдат по-ниски - около 20-22 градуса.
Следващата седмица над Централна и Източна Европа ще се установи зона на високо атмосферно налягане. Времето ще се стабилизира, вероятността за валежи е по-малка. Температурите ще се повишават и ще стигнат нормалните си стойности за юни.
По-стабилният период ще продължи до четвъртък-петък следващата седмица, когато отново времето ще се лабилизира и от събота и неделя се очакват превалявания и нахлуване от северозапад на по-хладен въздух.
До края на месеца ще се редуват обилни валежи и жеги, предупреждават синоптиците.