Гледай
на живо

Жълт код за силен вятър и поледици в 15 области

В Източна България вали сняг

Жълт код за силен вятър и поледици в 15 области Жълт код за силен вятър и сняг и поледици е обявен за 15 области. Предупреждението е в сила за облас... thumbnail text

Жълт код за силен вятър и сняг и поледици е обявен за 15 области. Предупреждението е в сила за областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково и Кърджали. Ще духа предимно северен вятър със средна скорост 14-19 м/с и пориви на места до 24 м/с. Ще има условия за навявания.

Времето е предимно облачно. Валежи от сняг има главно в източната половина от страната, където е ветровито, със силен северен вятър и навявания.

В Западна България ще има временни разкъсвания на облачността, на места и до слънчево. Минималните температури са между минус 6° и минус 1°, а максималните – между минус 2° и 3°.

Над планините е предимно облачно и превалява сняг, по-съществени количества в Стара планина, Странджа и Сакар. Силен до бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра е около минус 9°, на 2000 метра – около минус 13°.