София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЖЪЛТ КОД ЗА ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ

МАКСИМАЛНИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ЩЕ БЪДАТ ДО 37 ГРАДУСА

9 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

За днес е обявен жълт код за високи температури (максимални 35-37 градуса) в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч и Благоевград, съобщават от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.
Нивата на наблюдаваните реки в страната са се понижавали. На отделни измервателни пунктове са отчетени незначителни повишения. Водните количества на наблюдаваните реките в по-голямата част от страната са около праговете за средни и ниски води. Водните количества на реките в средното течение на р. Марица, (Източнобеломорски басейн) са около праговете за високи води.
В Дунавския басейн и през следващите три дни ще продължи тенденцията на понижение на водните нива на наблюдаваните реки.
Системата за ранно предупреждение за водосборите на реките Марица и Тунджа на НИМХ-БАН прогнозира водни нива в басейните на реките Марица, Тунджа и Арда под праговете за предупреждение.

Източник: Дарик