София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Журналист бе нападнат в района на Борисовата градина

Нападателите са били трима мъже

7 годиниКрими 10 Боряна Райчева

Журналист от Националната телевизия бе нападнат и бит днес. Побоят е станал в района около Орлов мост, в Борисовата градина.

Жертва на извършителите е водещият на сутрешния блок в телевизията Иво Никодимов. На мястото са били изпратени патрули на СДВР. Според първоначалната информация Никодимов е нападнат от трима мъже, които му нанесли удари.

Той е откаран във Военномедицинска академия за преглед и оказване на медицинска помощ. Никодимов е приет с наранявания по лицето, но в стабилно състояние. Според лекарите, травмите не са животозастрашаващи. Предстои изясняване на обстоятелствата по случая и издирване на нападателите.

Изпълнителният съвет на КТ „Подкрепа“ остро осъди нападението над журналиста от БНТ Иво Никодимов. "Възмутени сме от подобен вид агресия, която е посегателство не само срещу личността, но и накърнява интересите на обществото да бъде информирано.

Не ни се иска да вярваме, че този вандалски акт има общо с изказваното несъгласие на водещия от БНТ с опитите за допълнително налагане на антиработническо законодателство.

КТ „Подкрепа“ като организация с водеща роля при утвърждаването на свободата на словото в България, изразява гнева си, че у нас все още на свободомислещите журналисти се гледа като на мишени, а не като на фундамент на демокрацията.

Призоваваме инситуциите да приложат цялата строгост на закона по разкриването и наказването на извършителите", се казва в позицията им.