София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

КАДИРОВ КАНИ СКАНДАЛНИЯ ТАРАСОВ В „ТЕРЕК“ (ГРОЗНИ)

ЧЕЧЕНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ Е ГОТОВ ДА ПЛАТИ ГЛОБАТА НА ИГРАЧА ОТ 300 000 ЕВРО

8 годиниЛюбопитно 15 Боряна Райчева

Чеченският президент Рамзан Кадиров предложи на полузащитника на московския „Локомотив“ Дмитрий Тарасов да премине в „Терек“ (Грозни). Кадиров отправи предложението в своята страница в Instagram.

„Убеден съм, че Дмитрий постъпи като истински мъж! Затова ФК „Терек“ реши, че такъв руски патриот не бива да бъде оставян сам с проблемите си. „Терек е готов да купи играча заедно с глобата“, написа Кадиров.

Ако все пак Тарасов и „Локомотив“ отклонят предложението, чеченският президент е готов да плати глобата на играча, който след края на мача с „Фенербахче“ в Истанбул от 1/16 финалите в „Лига Европа“ показа фланелка с образа на руския президент Владимир Путин.

Кадиров също така предложи на Тарасов да участва в мачовете на футболния отбор „Лидер“, 63, които играят срещите си с фланелки с образа на Путин.

По-рано беше съобщено, че „Локомотив“ е глобил Дмитрий Тарасов с 300 000 евро заради проявата му в мача срещу „Фенербахче“.

Заедно с това ръководството на клуба разглежда възможността да удържи от заплатата на футболиста евентуалната глоба от страна на УЕФА, която разследва инцидента. Източник от УЕФА съобщава, че Тарасов може да получи забрана да играе в мачовете, администрирани от футболната централа, за най-малко 10 срещи.  

На 16 февруари „Локомотив“ загуби с 0-2 от „Фенербахче“, а Тарасов показа фланелка с образа на Путин, на която пишеше „Най-вежливият президент“.

„Това е моят президент Уважавам го и исках да покажа, че винаги съм с него и съм готов да го подкрепя. На фланелката е написано всичко, което исках да кажа“, заяви Тарасов.

По правилата на УЕФА политическите послания по време на футболни мачове са забранени, пише „Новая газета“.