София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кафу отива в „Бордо“

По непотвърдена информация – за между 6 и 7 млн. евро

7 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Смятаният от мнозина за най-класен играч в българското първенство Джонатан Кафу преминава във френския „Бордо“. „Лудогорец“ е приключил преговорите с французите, като според непотвърдена информация ще получи по сделката между 6 и 7 милиона евро и бонуси при определени условия.

Също по непотвърдена информация българският шампион ще получи веднага цялата сума.

Кафу дойде в Разград от бразилския „Сао Паули“ през 2015 за 2,2 милиона евро и направи запомнящи се мачове. Бразилецът има съществен принос за двукратното класиране на разградчани в групите на Шампионската лига с важни голове срещу "Цървена звезда" и добри мачове срещу „Витория“ (Пилзен).

След доброто си представяне в Европа Кафу беше искан от водещи европейски клубове като „Лестър“ и „Лацио“, но предлаганата цена тогава не удовлотвори собственика Кирил Домусчиев, който искаше 12 млн. евро.

От края на миналия и началото на новия сезон обаче Кафу загуби форма и не е вкарвал гол от 1 април 2017 в продължение на 13 мача.

„Бордо“ завърши на шесто място в отминалото първенство на Франция и се класира за „Лига Европа“, но там отпадна още в първия предварителен кръг срещу унгарския „Видеотон“.

Ако цената на сегашния трансфер бъде потвърдена, бразилецът ще бъде най-скъпо продаденият от български отбор футболист. Досегашният рекорд се държи също от играч на „Лудогорец“ – Жуниор Кайсара, продаден на „Шалке 04“ за 5 милиона евро.