Гледай
на живо

Какво е новото по делото „Иванчева“?

Прокуратурата установи манипулации на деловодната система в общината

Нови разпити по делото срещу кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева показват, че има манипулации на деловодната система на общината. Това съобщи за предаването „ЕвроДикоф“ на телевизия Евроком прокурорът по делото Тихомир Стоев. „Извършени са от една от служителките, според нас под давление  на Иванчева. Пренасочвали са се преписки, адресирани до Иванчева и са пренасочени към други  зам.-кметове, с оглед да не е виновна тя за забавяне на преписки, а да са виновни другите кметове“, обясни Стоев.

По повод това как Иванчева е поискала парите от Ваклин, прокурорът подчерта, че обвинението никога не е твърдяло, че двамата са осъщесвили лична среща. „Говорим в случая за посредника – Петко Дюлгеров. Искането е станало със срещи между Петко Дюлгеров, Иванчева и Петрова и последваща среща между Дюлгеров и Ваклин“, така обясни схемата с искането на подкупа прокурор Стоев.

Той бе категоричен, че подкупът е поискан от Иванчева, като за това обвинението имало достатъчно доказателства – „разпити, СРС-та и тефтерчето, намерено в чантата на Иванчева, в което са пресметнати квадратурите“. Въпросното тефтерче, за което стана известно чак сега, било намерено още при ареста на кметицата на „Младост“.