София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Какво каза обвиняемата за катастрофа АМ "Тракия"?

Била в адекватно състояние, помагала на пострадалите

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Обвиняемата за катасрофата на "Тракия" твърди, че е имало неизправност с автомобила, това съобщи адвокатът на Цвета Таскова - 29-годишната жена, която съдът остави вчера в ареста за постоянно.

Напомяме ви за сблъсъка с автобус причинен от нея на АМ "Тракия", в който загинаха 6 души, а над 20 бяха ранени. В съдебна зала тя се разплака и поиска прошка от близките на загиналите.

Нейният разказ за случилото се: Започнала е със скорост 110 км/ч да изпреварва, в началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво. Опитала се е да го овладее, да го върне в дясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи.Тя не е могла да каже дали е ударила гумата на автобуса. В момента тя е в тежко психологическо състояние, заяви адвокат Динев в ефира на "Здравей България" по Нова Тв.

"Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си на хората, които са искали да говорят. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките", добави още той