София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Калоян Паргов: Корупцията разяжда всичко

Лидерът на социалистите в София обясни мотивите за вота на недоверие

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

БСП ще даде оценка на българското председателство на базата на постиженията по отношение на Западните Балкани. Това каза в предаването „Резонанс“ на телевизия „Евроком“ лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

Той обясни защо БСП е избрала за тема на вота на недоверие корупцията. Според Паргов корупцията влияе пряко върху конкурентноспособността, тъй като фирмите свикват да печелят поръчки не по нормалния начин и когато попаднат в реална среда, не успяват да се справят.

Постиженията на управлението не отменят въпроса за корупцята и за начина на разпределение на порциите в държавата, коментира лидерът на БСП в София.

През 2016 година нетните инвестиции са 1 милиард, а през 2017 вече са под 1 милиард, посочи Калоян Паргов.

Той коментира, че икономическата среда в България трябва да бъде направена така, че българският бизнес да инвестира в българската икономика вместо да иднася капитали в чужбина, понеже там се чувства по-сигурен.

Като общински съветник в София Паргов посочи, че според едно изследване 40 % от анкетираните смятат, че има корупция в Столичната община.

При това положение е парадокс, че кметът на София има най-високия рейтинг сред политиците, каза още Паргов.