София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КАЛОЯН ТОПАЛОВ: ЖАЛБИТЕ СРЕЩУ МЕН СА ЛЪЖИ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА СГС ЩЕ ПОИСКА ДА БЪДЕ ИЗСЛУШАН ПО СЛУЧАЯ СЪС САМОУБИЛИЯ СЕ СЪДИЯ ЦВЕТАН ЦЕНОВ

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Ще поискам да бъда изслушан от Етичната комисия към ВСС във връзка с Цветан Ценов. Това заяви председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов по повод самоубийството на Ценов. Топалов коментира, че е чул конкретни обвинения за оказване на натиск върху съдия Ценов по определени дела, но те са по-скоро журналистическа интерпретация на думи на майката на самоубилия се.
Топалов беше изслушан от членовете на ВСС във връзка с изпълнението на препоръките, дадени в Доклада на Временната комисия. По негови думи СГС е свободно място, а създалото се напрежение идва от кръгове, които нямат интерес институцията да заработи нормално.
Топалов допълни, че оценява работата си високо и свършеното в СГС е повече, отколкото от всички други ръководители на съдебната институция в последните 20 години.