София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Караянчева: Парламентът ще спечели с тримата министри

Ако оставките им бъдат гласувани, Радев, Нанков и Московски се връщат в парламента

5 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Министрите Радев, Нанков и Московски ще се върнат в парламента, ако оставките им бъдат гласувани от депутатите. Това каза пред БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и допълни, че нови имена на министри все още не са обсъждани.

Тя подчерта, че  тримата министри в оставка са професионалисти и няма да бъдат изгубени за политиката. „Парламентът ще спечели с тях“, каза Караянчева.

Председателят на парламента заяви, че правителствена криза няма, но призна, че има проблем в комуникацията между коалиционните партньори и подобни разговори като този вчера, са оздравителни.

Караянчева изрази надежда в новия пленарен сезон решенията да се взима динамично и  открои кои са приоритетите на парламента за нови политически сезон.

На първо място това е Законът за пътищата, който ще задължи всички превозвачи да оборудват превозните средства с предпазни колани.

През октомври в парламента трябва да влезе и законопроектът за хората с увреждания.

„Продължава работата по законопроекта за социалните услуги, който се очаква да влезе в парламента през ноември. Ще се работи и по административната реформа, продължава съдебната реформа, процесуалните закони и есенната сесия е за Закона за бюджета“, поясни още Цвета Караянчева.