София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Караянчева: Решаваме въпросите на майките

До края на месеца се очаква становище по исканията им

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

До края на месеца работната група в Народното събрание трябва да е готова със законопроекта за Закона за личната помощ за хората с увреждания. Това обяви за предаването „ЕвроДикоф“ на телевизия Евроком председателят на парламента Цвета Караянчева.

Работната група е поела ангажимент, че до края на месеца ще се случат нещата. Когато се срещнах с майките също поех ангажимента нещата да се случат бързо. Виждате, че и самите майки казаха, че харесват министъра и не искат да подаде оставка“, обясни Караянчева.

По думите й диалог между нея и протестиращите майки има сериозен диалог. „Аз ги поканих в залата да слушат дебата, диалог между нас има. Решаваме въпросите на майките. Те казаха, че ще стоят докато не излезе законът, но работната група работи по въпроса“, допълни председателят на парламента.

Тя подчерта, че всяка година в бюджета се залагат все повече средства за нуждаещите се хора, които са в неравностойно положение, че всяка година за тях се прави нещо.