София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каракачанов и Димов са спокойни за постовете си

Военният министър призна, че комуникацията в коалицията буксува

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов не е притеснен от смяна на министри от неговата квота. „Не съм притеснен, всичко е въпрос на диалог и дебат, всеки си има свой подход. Тези, които аз съм продложил, няма как да бъдат сменени, ако нямат провинения“, това каза той по време на отбелязването в село Сугарево на 94-та годишнина от убийството на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров.

Той призна, че комуникацията в коалицията буксува и това е проблем, но Каракачанов не очаква да се стигне до сътресения сред управляващото мнозинство.

Заедно с военния министър, в село Сунгарево беше и министърът на околната среда и водите Нено Димов, който също не е притеснен за поста си.  „Няма защо да се протеснявам. Продължавам да работя, идеята е за пълен мандат, а кога ще приключи този мандат – това е работа вече на премиера, на господин Каракачанов и на политическото ръководство на този коалиционен съвет", каза Нено Димов.