София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каракачанов: Искам разсрочено плащане за изтребителите

За 26 години ромите научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Mинистърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че иска да се разсрочат плащанията за изтребителите за минумум 8 години. Той допълни, че в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години.

„Според мен разговорът още не е започнал. Ако правителството ме натовари да започна преговори с участниците в конкурса, аз ще се опитам да извоювам максимално добри условия и цени”, каза още той. 

Каракачанов коментира и случилото се в Асеновград в началото на тази седмица и последвалите протести.

„В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, цигани, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено на произвола на съдбата, беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спазва законите”, коментира още Каракачанов.

„Ние говорим за липса на работна ръка, а в същото време не малка част от нашите съграждани предпочитат да живеят на социални помощи и чрез измами да докарват допълнителни средства”, добави той и подчерта: „Законът трябва да е еднакъв за всички”.