София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каракачанов: Трябва да поканим Путин за Освобождението

Не сме във властта, за да слушкаме и папкаме, каза вицепремиерът

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов заяви за „Дарик радио“, че е редно руският президент Владимир Путин да бъде поканен за тържествата по случай 140-ата годишнина от Освобождението на България от турско робство. По-рано от президенството беше съобщено, че такава визита не се предвижда.

Редно България да покани руския президент на честването на 140-годишнината от Освобождението догодина, независимо от позицията на съюзите, в които членува, каза министърът.

Каракачанов подкрепи коалиционния си партньор Валери Симеонов за позицията му за втори лифт в Банско и каза, че се надява на заседанието на кабинета на 28 декември да има поне решение за плана за управление на Пирин.

Той беше категоричен, че втори лифт ще има, защото такава е икономическата логика.

Не може"кречетала, които се опитват да пречат" и "200 човека, събрани от пет извънпарламентарни партии, плюс някакви зелени, плюс гей организации" да решават дали да има или да няма лифт, каза още Каракачанов.

Той отказа да се ангажира с позиция дали патриотите ще напуснат управленската коалиция, ако не се вземе решение за втория лифт, но каза, че не са във властта, за да „слушкат и да папкат“.