София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каракачанов: Убийството на Христов вероятно е отмъщение от престъпния свят

Министърът смята, че изтичане на информация е причина за подобни случаи

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

„Според мен една версия за убийството на бизнесмена Петър Христов е отмъщение от престъпния свят , защото Христов е имал решаващо участие при залавяне на организирана престъпна група. Това е най-логичната информация“, това каза пред Нова телевизия министърът на отбраната Красимир Каракачанов. По думите му, причина за такива ситуации е изтичане на информация от службите и един защитен свидетел е изложен на риск. „Навсякъде, където има организирана престъпност това може да се случи, но най-страшно е изтичането на информация“, посочи министърът.

Припомняме, че в предаването „Делници“ на телевизия Евроком бившият топ следовател от тежки престъпления адв. Андрей Цветанов също бе категоричен, че в МВР, прокуратурата и следствието има сериозно изтичане на информация. Той също не изключи възможността убийството на Христов да е поръчано от групата на „Наглите“, която е зад решетките.

Според Каракачанов не е съвпадение, че убийството се случва в навечерието на  европредседателството ни. „Когато пред обектива на световните медии саботираш едно правителство, то те го смятат за успех“, коментира министърът като допълни, че това може да са различни групи – било то престъпни или политически.