София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Каракачанов заплаши Марешки със съд

Вицепремиерът си е направил тест за наркотици

6 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

Обищините трябва да имат мерки за поддръжка на подобни сгради, които са културно наследство, като бившите Царски конюшни, които са сграда с историческо значение. Това коментира пред бТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод пожара в Царските конюшни. По думите му, първо трябва да се установи дали палежът е умишлен или инцидент и ако има виновен, то той да си понесе отговорността. Според Каракачанов вариантът огънят да е възникнал заради клошар е малко вероятен.  „На атрактивни места, в центровете на големи градое, и така изведнъж някакви клошари. Кой ще позволи на клошар да влезе в собствения му имот?“, запита вицепремиерът.

Той коментира, че напоследък медиите и политиците създават голямо недоверие на гражданите към институциите. „Трябва да спрем да се делим по основни фундаментални въпроси. Недоверието към институциите не се решава с оставки“, заяви Каракачанов.

Министърът на отбраната се закани да съди лидера на „Воля“ Веселин Марешки за клевета. „Този господин, с жълтите панталонки, намекна, че злоупотребявам с прахообразни лекарства. Аз съм си направил тест за наркотици и ще съдя Веселин Марешки”, каза Каракачанов уточни, че е посетил ВМА, където са му направени тестовете, а резултатите са отрицателни.

Преди дни лидерът на „Воля” Веселин Марешки заяви, че „ВМРО е Троянският кон на ДПС в коалицията” и поиска оставката на Красимир Каракачанов. По този повод военният министър заяви: „Марешки ми скъсваше телефона след изборите, за да правим по-голям блок, за да може да се намъкне и той в правителството. Но те не го пускат на село, а той пита за попската къща“.

Вицепремиерът коментира и  смъртта на двамата пилоти на Ми-17 край Пловдив. Според него  основната причина за фаталния инцидент била „загубата на летателни рефлекси заради малкото летателни часове”.