София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Караниколов обсъди възможностите за изграждане на индустриална зона в Търговище

Ще има нови насърчителни мерки за инвеститорите

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Министърът на икономиката Емил Караниколов обсъди възможностите за изграждане на индустриална зона в Търговище с представители на бизнеса и местната власт, съобщиха от Министерството на икономиката.

„Изграждането на нови икономически зони и развитието на старите е една от целите, които Министерството на икономиката има пред себе си в посока решаване на регионалните диспропорции“, заяви министър Караниколов. По думите му икономическите зони са една от мерките за привличане на допълнителни инвестиции, които ще доведат до повишаване на конкурентоспособността на българската държава, а оттам и до вдигане на жизнения стандарт чрез увеличаване на заплатите и подобряване на условията за труд.

Министър Караниколов припомни, че в индустриалните зони първо ще се изгражда прилежащата инфраструктура, а след това ще се продават терени и право на строеж. Той подчерта също, че ще има нови насърчителни мерки за инвеститорите в тях.

По време на дискусията министър Караниколов подчерта, че Министерството на икономиката е едно от трите министерства с най-много изпълнени мерки. Той изтъкна и важната роля на България като домакин на Седмата среща на правителствените ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай по Инициативата 16+1, която е допълнителна възможност за засилване на инвестиционното и търговско сътрудничество със страната.