София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ким Чен Нам се е страхувал параноично за живота си

Ким Чен Нам беше убит на 13 февруари на летището Куала Лумпур

7 годиниКрими 9 Боряна Райчева

Ким Чен Нам, полубратът на лидера на Северна Корея, е прекарал живота си в параноичен страх. След като е избягал от установения режим на Ким Чен Ун, се е борил с чувството си на безсилие относно бъдещето на родината му.
Близкият приятел и бивш съученик на Ким Чен Нам Антъни Сахакян разказва, че братът на севернокорейския лидер е смятал, че Ким Чен Ун го е приемал за заплаха за трона.
Той никога не се е интересувал от властта, споделя Сахакян. Той искаше да се оттегли. Никога не е имал амбиции относно управлението. Стоеше настрана от него. Страхуваше се. Това не беше всепоглъщащ страх, но той беше политически важна фигура и е разбираемо, че беше притеснен, коментира още приятелят на Ким Чен Нам.
Ким Чен Нам беше убит на 13 февруари на летището Куала Лумпур. За убийството са заподозрени две жени, които са успели да избягат от местопрестъплението.