София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ким Чен-ун заплаши янките с голям "подарък"

Лидерът лично ръководи ракетната програма на Северна Корея

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Ким Чен-ун лично ръководи ракетната програма на Северна Корея, съобщава Ройтерс. По този начин лидерът на последния комунистически режим в света се надява да се навакса технологичното изоставане на родината му.

По тази причина Ким Чен-ун лично ръководи последните изстрелвания на ракети. Лидерът на Северна Корея дори е наредил на експертите да се разработи по-мощно стратегическо оръжие в отговор на "американската военна провокация".

Той изрази убеждението си, че това ще доведе до по-голям скок в този дух за да се изпрати по-голям "подарък" на янките в отговор на американските военни провокации, отбелязва държавната медия KCNA, позовавайки се на Ким.

Северна Корея обяви, че последното изпитание на балистична ракета е било „успешно“. „Балистичната ракета излетя към източното небе и успешно порази условната мишена…преминавайки половината от максимално достижимия обсег“, гласи съобщението.

Припомняме, че в понеделник Пхенян изстреля ракета със среден обсег на действие от клас Скъд. Тя е паднала в икономическата морска зона на Япония.

Японският премиер Шиндзо Абе заяви от своя страна, че Токио съвместно със САЩ ще предприемат конкретни действия във връзка с изстрелването на ракети от Пхенян.