София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Кипърският съд решава съдбата на "Олимпик"

Възможни са възражения срещу ликвидацията на компанията

5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Съдът в Кипър заседава днес по делото за обявяване в несъстоятелност на застрахователната компания „Олимпик”, заради фалита на която около 200 000 автомобила в България останаха без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и бяха принудени в рамките на пет дни да си направят нови застраховки към други дружества. 

Възможно е на предстоящото заседание да бъдат подадени възражения срещу самата ликвидация или срещу временния ликвидатор и делото да не приключи с едно заседание на съда. Ако няма нови искания съдът ще продължи с процедурата, но самото решение се очаква дни по-късно.

Съдът трябва да назначи постоянен ликвидатор на дружеството, след като бъде обявена несъстоятелноста му. Ликвидаторът се разпорежда с имуществото и активите на компанията и преценява какви са възможностите за покриване на загубите на ощетените.

Всеки клиент на компанията ще получи писмо с разяснения за процедурата, която предстои и условията за подаване на искове, каза временният ликвидатор Павлос Накузи.