София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Клинтън обвини Обама за загубата на изборите

Хилари: Трудно е да успееш, когато работиш за непопулярни решения

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Бившият кандидат за президент от Демократическата партия Хилари Клинтън заяви, че една от причините за неуспеха й в кампанията, са някои от непопулярните решения на бившия президент Барак Обама. При неговото управление Хилари бе държавен секретар. В интервю за журналиста Хю Хюит, Клинтън заяви, че е много трудно да успееш, когато работиш в полза на политики, с които не си съгласен.

Аз се гордея, че бях част от администрацията на Обама. Факт е обаче, че не бях съгласна с всички негови решения. Но той направи това, което трябваше за спасяването на икономиката. Помните, че тя беше в отчайващо положение. От друга страна, когато искаш да спечелиш следващ мандат от твоята партия, винаги има насрещен вятър. Предизвикателство е, когато защитаваш позиции, с които иначе не си много съгласен“, заяви Клинтън.

Хилари коментира и руската намеса в изборната кампания. „Руснаците бяха много въодушевени от Доналд Тръмп и правеха всичко възможно да открият компромат срещу мен на мастния ми сървър“, заяви Клинтън.