София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Клисуров: Не съм чувал Иванчева да е искала подкупи

Зам.-кмета на „Младост“ и главния архитект не познават Ваклин

6 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

„Не съм чувал да са предлагани подкупи на Десислава Иванчева, нито съм чувала тя да е искала. Тя винаги, когато е говорила за площадки, за оправяне на игрища и улици с инвеститори, винаги е уточнявала, че това няма нищо общо със строителните им книжа. Това е просто социална отговорност“, това коменитра пред телевизя „Евроком“ за предаването „ЕвроДикоф“ Владимир Клисуров, временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“.

По думите му много пъти инвеститори са предлагали да преведат пари на общината за изграждане на детска площадка, но кметицата Иванчева винаги е отказвала да минават пари по този начин, защото се опасявала, „че може да се случи нещо подобно“.

Припомняме, че Десислава Иванчева е в ареста за корупция, уличена в получаване на особено голяма сума за подкуп.

„Винаги казваше пари да не минават през общината, защото после можем да бъде обвинени как са разходвани тези срества“, подчерта Клисуров.

Той бе категоричен, че не е чувал за Ваклин, видял го по телевизията за първи път. „Не знаех и за самата преписка. Знаех само, че в Младост 4 се задава някакъв строеж, но не знаех нито за проекта, нито за човека“, допълни временният зам.-кмет на „Младост“.

Стефан Стефанов, архитект на община „Младост“, също каза за „ЕвроДикоф“, че не познава инвеститор на име Ваклин. „При мен са идвали страшно много инвеститори и всички идваха във връзка с преписки, които са забавени. Ваклин не е идвал при мен. Преписката му е движена в голяма община, в НАК, така че е нормално той да си търси интересите там“, обясни Стефанов.

На въпрос дали може Голяма община да принуди Иванчева за нещо, той каза, че всички правомощия които имат кметовете на районите и главните архитекти на общините са делегирани от Голяма община и „всичко, което правим ние може да го направи Голяма община“.