София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Клоуните Куку и Пипи откриха учебната година в Клиниката по педиатрия и детска кардиология

С усмивки и подаръци започна първият учебен ден за деца с кардиологични проблеми

8 годиниЗдраве 4 Боряна Райчева

Клиниката по педиатрия и детска кардиология в Националната кардиологична болница в София откри официално първия учебен ден. Малките ученици, които нямаха възможност да бъдат на училище, посрещнаха началото на годината заедно с клоуните д-р Куку и д-р Пипи, които се погрижиха за веселото настроение на малчуганите и им помогнаха да се откъснат от болничната атмосфера.

Чрез средствата на клоунадата и смехотерапията Куку и Пипи (Ива и Янита) се грижат за доброто настроение по време на престоя на децата в кардиологичната клиника. Два пъти в седмицата момичетата посещават болничното заведение, където чрез своя алтернативен подход дават своя приност към по-бързото и леко оздравяване на децата.
На днешния празничен ден медицинските клоуни не направиха изключение.

И за пореден път превърнаха стерилната болнична обстановка в магическо място, където всяко дете се превърна в магьосник, който с вълшебство може да лекува болестите, а усмивката е най-силното лекарство, убедени са Янита и Ива.