София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Кметицата на Ловеч за критичното състояние на болницата

Корнелия Маринова за ситуацията в района

6 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Ексклузивно за телевизия Евроком Корнелия Маринова, кмет на Ловеч коментира кризата с Ловешката болница. Лечебното заведение е пред фалит, работещите там не са вземали заплати от месец, а правителството се зае да реши спешно проблема.

"Състоянието на болницата е отдавна проблем. Ситуацията не е добра, понеже не можем да получим здравна помощ, ние и нашите съграждани. Аз лично от както съм кмет на общината е имало няколко възможности за оздравяване на болницата, но мерки така и не бяха предприети", коментира в ТВ Евроком кметицата на Ловеч.

Дали в Ловеч се надяват на бърза и успешна развръзка, че болницата ще оцелее и да помага на местните хора.

"През 2015 година също имахме подобен проблем с неизплащане на заплатите, но тогава добрата работа на правителството, доведе до решение на проблема, като кабинета на Министерски съвет отпусна 800 хил.лв за Ловешката болница за да се изплатят възнагражденията, посочи Корнелия Маринова."

Здравното заведение е от огромно значение за региона и евентуалното и затваряне ще навреди на стотици хора.
" Над 140 хил. души са засегнати от проблема с критичното състояние на болницата. В нея има отделения единствено за област Ловеч. Фактът, че болницата се ползва с такова местоположение, показва колко е важно на това място да има добре оборудвано и стиковано заведение за благоденствието на гражданите, посочи още тя."