София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кметът на „Младост“ търси съдействие от президента

Иванчева иска Радев да наложи вето на Закона за София

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Кметът  на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева е внесла в деловодството на Президентството искане до държания глава, с което го моли да наложи вето върху Закона за застрояването на Столична община.
 
Иванчева е на мнение, че параграф 28 в горепосочения закон отваря широко вратите за застрояване на зелените части в столицата. Това, според нея засягало всички междублокови пространства, градинки, паркове и имоти, предвидени за озеленяване.
 
„При внимателен прочит на закона става ясно, че идеята ни е точно обратната-да защитим зелените площи като част от зелената система на града. Те се ползват със специален режим на защита и не могат да се преотреждат. Обратното на твърденията на г-жа Иванчева и на политици, които се опитват да спекулират със страховете на хората.“- заяви главният архитект на София Здравко Здравков в отговор на обвиненията на Иванчева.