София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кметът на Павел баня отива на съд

Извършил е престъпление по служба

6 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

Старозагорската окръжна прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу кмета на община Павел баня Станимир Радевски, съобщиха от прокуратурата. Радевски е обвинен за престъпление по служба по чл. 282 от Наказателния кодекс.

В обвинителния акт се посочва, че през периода от 10 до 11 ноември 2008г. в Павел баня и Казанлък кметът е превишил властта си.

Тогава, в качеството си на длъжностно лице, той сключил на 10 ноември 2008 г. в гр. Павел баня и валидирал с представяне за нотариална заверка на 11.11.2008 г. в гр. Казанлък - "Договор за даване вместо изпълнение като извънсъдебна спогодба" между Община Павел баня и ЕТ "П. - Павел баня - Т. П.", с управител Т. П. и с това Радевски е прехвърлил собствеността на имоти, представляващи публична или частна общинска собственост.

В Специализирания съд предстои образуване на наказателно дело и насрочване на съдебно заседание.

Срещу Станимир Радевски имаше прозводство по НК за престъпление по служба, по което беше задържан на 8 февруари 2013 г. заедно с покойния бизнесмена Теньо Паунов. Тогава беше обвинен, че е ощетил общината с над 803 000 лв., прехвърляйки на Паунов 5 урегулирани поземлени имота, без да има решение на Общинския съвет за това.