София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КНДР: Бъдещите ни действия ще предизвикат невиждана болка за САЩ

„Натискът от страна на САЩ навлизат в "изключително безразсъдно фаза"

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Пхенян смята, че санкциите и натискът от страна на САЩ са достигнали "много безразсъдна фаза" и предупреждава, че страната е готова на безпрецедентни мерки, се казва в изявление на външното министерство на Северна Корея, публикувано на интернет страницата на Централната информационна агенция на страната.
Според КНДР Съединените щати манипулират Съвета за сигурност на ООН, за да затегнат санкциите срещу страната заради тестването на водната бойна глава.
Министерство на външните работи на Северна Корея заяви, че "супермощната водородна бомба" е проектирана заради нарастващите враждебни действия от страна на Съединените щати и за да се предотврати ядрена война на Корейския полуостров.
"Бъдещите мерки, които КНДР ще предприеме, ще причинят толкова голяма болка и страдание за Съединените щати, през които те не са преминавали в историята си", се казва в доклада.
Външното министерство на КНДР предупреди Съединените щати, че за да избегнат своето пълно унищожение те трябва да сложат край на политическата, икономическата и военната конфронтация със Северна Корея.