София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Книжният пазар на „Славейков“ няма да бъде закриван

БСП връчи подписка на кметицата Йорданка Фандъкова

7 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Книжният пазар на площад „Славейков“ няма да бъде закриван. Това каза кметицата на София Йорданка Фандъкова по време на заседание на Столичния общински съвет. Тя поясни, че докато трае реконструкцията на площада, за търговците на книги е отредено място пред хотел „Рила“, а след това ще могат да се върнат на традиционното си място.

Фандъкова обаче посочи, че е неприемливо търговията с книги, учебници и тетрадки да става както досега – на импровизирани сергии и от кашони и че ще се търси модерно решение.

Калоян Паргов от името на БСП каза, че „книжният пазар трябва да си остане познатото културно средище, което да е по-красиво, удобно и уютно за гражданите и гостите на София“.

Групата на БСП подкрепя подписката на продавачите на книги на площада със събрани за 2 дни над 1000 подписа на граждани, каза още Паргов и връчи подписката на кметицата.