София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Коалиция „Обединение ДОСТ“ се регистрира за участие в предсрочните избори

Събраните подписи в подкрепа са близо 7000

7 годиниПолитика 13 Боряна Райчева

Близо 7000 подписа на български граждани, подкрепящи участието на коалиция „Обединение ДОСТ“ в предсрочните парламентарни избори за 44-то Народно събрание внесоха от обединението в Централната избирателна комисия.

Председателите на Коалицията Лютви Местан и Орхан Исмаилов ясно заявиха, че най-голямата цел на Обединението е да се разбие феодалният монопол на ДПС, заложен в зората на българската демокрация.

„Амбицирани сме да освободим избирателите от 27-годишните олигархични, корупционни окови на ДПС. Що се отнася за българския бизнес и българската икономика, амбицирани сме да направим необходимото, за да ги освободим от менгемето на обръчите“, заяви Местан.

В допълнение г-н Орхан Исмаилов заяви, че „Обединение ДОСТ“ е средството, а не целта. Той беше категоричен, че Коалицията ще постигне успех на тези избори.