София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

КОЙ КОЯ КОМИСИЯ В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ОГЛАВИ?

5 КОМИСИИ НА ГЕРБ, 3 НА РБ, 1 НА ПФ, 1 НА ДПС, 1 НА БДЦ И 1 НА АБВ

9 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Народното събрание успя да утвърди състава само на 12 от постоянните комисии. Причината – дрязги и спорове в БСП кои депутати в кои комисии да бъдат. Ето и ръководствата на избраните до момента парламентарни звена.

Комисията по правни въпроси оглави Данаил Кирилов от ГЕРБ. Начело на комисията по регионална политика застава Найден Зеленогорски от РБ. Комисия по земеделието и храните ще председателства Румен Христов от РБ. Комисия по труда, социалната и демографската политика ще има за председател Хасан Адемов от ДПС. Председател на комисията по въпросите на децата младежта и спорта е Борислав Борисов от АБВ. Комисия по здравеопазване ще има за председател Стоян Тонев от ГЕРБ. Начело на комисията по околната среда и водите застава Станислав Иванов от ГЕРБ. Комисията по културата и медиите ще председателства Слави Бинев от ПФ. Комисията за контрол над службите за сигурност е оглавена от Димитър Лазаров от  ГЕРБ. Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения има за председател Гроздан Караджов от РБ. Комисия по вероизповеданията и правата на човека ще се председателства от Красимир Велчев от ГЕРБ. Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове оглавява Светлин Танчев от БДЦ.