София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кои ще са новите министри?- второ издание

Процедурни хватки за назначаването на Маринов за министър

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Извънредна сбирка за утвърждаване на новите министри. Политическия съвет на ГЕРБ и коалиционните партньори се срещнаха рано тази сутрин за да договорят името на новия министър на транспорта, след като кандидатурата на Александър Манолев беше бламирана и той се отказа от поста. Засега не става ясно  дали управляващите са се фокусирали върху нов кандидат. Единствената ясна кандидатура е за министър на регионалното развитие – и тя е на депутатката от ГЕРБ Петя Аврамова. 
 
Проиграва се и вариант досегашния главен секретар на МВР – Младен Маринов да си подаде оставката сам. Така той ще остане свободен да се кандидатира за поста министър на вътрешните работи, а указът на президента Радев за освобождаването му от поста главен секретар става излишен. Припомням ви, че в края на миналата седмица гласуването в парламента на кандидатурата на Младен Маринов за поста вътрешен министър се провали, тъй като Румен Ррадев не беше подписал необходимия указ и замина на официална визита в Рига. От президентството обявиха, че  няма практика президентът да подписва несъгласувани документи.