София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кой ще вземе Суперкупата на Италия?

"Ювентус" и "Милан" се изправят един срещу друг за трофея в Доха

7 годиниСпортни 3 Боряна Райчева

 Днес отборите на "Ювентус" и "Милан" излизат един срещу друг в спор за Суперкупата на Италия. Мачът ще се играе в Доха от 18:30 часа българско време.

Сблъсъкът предвещава да бъде изключително интересен предвид амбициите и на двата отбора. Тимът на Юве е амбициран да добави още един трофей през тази година и да докаже своята пълна доминация в Италия, докато тимът от Милано иска да спечели първи трофей от 2011 година насам. Ювентус игра за Суперкупата последните 4 пъти, като загуби само веднъж, това се случи през 2014 година отново в Катар срещу отбора на Наполи. В тима на Винченцо Монтела мача ще пропуснат Давиде Калабрия, Рикардо Монтоливо и Матиас Фернандес. Очаква се наставникът на росонерите да пусне в атака Карлос Бака, Джакомо Бонавентура и Сусо. Масимилиано Алегри от своя страна пък няма да може да разчита на Леонардо Бонучи и Дани Алвеш. Очаква се атаката на торинци да бъде водена от Пауло Дибала и Гонзало Игуаин, който се намира в прекрасна форма. Мачът ще влезе в историята и с това, че е мач номер 600 за капитана на Ювентус и неостаряващата легенда Джанлуиджи Буфон.