София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

КОЙ СПРЕТНА КОМПРОМАТА НА КРИМСКАТА МИНИСТЪРКА?

ЮЛИЯ МАРТИНОВА БИЛА СНИМАНА ГОЛА В СИМФЕРОПОЛСКИ КЛУБ

9 годиниПолитика 17 Боряна Райчева

Кримският антируски активист Сергей Петухов публикува в Мрежата фотоси от 2009 г., на които е хваната в кадър разголената Юлия Мартинова /Кокорова/ – зам. председател на Съвета на министрите на република Крим.

Още е спорно дали не става въпрос за фалшификация, тъй като снимките се задържаха само половин час на сайта „Крим. Реалии”, след което изчезнаха.

Веднага, след като провокативните снимки се завъртяха в Интернет-пространството, включително и в популярния бг-сайт faktor.bg, активни форумци ги нарекоха „компромат”, коментирайки, че става дума за стриптийз бар в Румъния, а младата дама на тях определиха като професионална стриптизьорка.

На въпросните фотографии според други коментари се виждал интериорът на нощния клуб „86” в Симферопол, в който непрекъснато се вихрели „голи купони”. Самият клуб пък бил контролиран от ексговорителя на кримския парламент Леонид Грач. Именно с отмъщение от страна на предишната власт в Крим познавачите свързват и „внезапната” поява на фотосите с голата Мартинова в Интернет.

"Върхът на сладоледа” обаче се оказа изтичането в Мрежата през 2009 г. на почти хиляда фотоса от развратна вечеринка в клуб „86” с участието на стриптизьори от Харков и студентки от Симферопол. Кримските медии тогава описаха така скандала: "В гвоздей на вечерта се превърна шоуто на пристигналите от Харков стриптизьори. Разгорещената дамска аудитория искаше зрелища и сама напираше да вземе участие в тях. Девойките с радост се разсъбличаха, целуваха се помежду си, използваха фалоимитатори... Кулминация на „голия купон” обаче стана имитацията на групов секс. За целта в центъра на залата беше поставено огромно легло, върху което едва ли не на камари се натръшкаха един връз друг студентките и стриптизьорите”.

„Разчу се, че една от най-активните участнички във вечеринката била и настоящата министърка на вътрешната политика, информацията и комуникациите на република Крим Юлия Мартинова”, пише Петухов.

Експерти  обаче са на мнение, че постнатите в Интернет неприлични фотоси са подхвърлени нарочно на антируските кримски активисти  от предишните управници в Крим.

Те нарекоха „вулгарна инсинуация” твърдението на Петухов, че „началото на стремглавата кариера на Мартинова по странно стечение на обстоятелствата датира от същата 2009-а, когато младежта на Симферопол бурно обсъждаше снимките от клуб „86”.

Техни колеги пък недоумяват как и защо 26-годишната заместник-председателка на Съвета на министрите на република Крим, която отговаря именно за „информацията и комуникациите”, не е успяла да предотврати качването на компромата в Мрежата.