Гледай
на живо

Комисията по правни въпроси обсъжда решение за резултатите от референдума

Проектът е внесен от депутати от ГЕРБ

Комисията по правни въпроси ще обсъди решение във връзка с резултатите от референдума. Заседанието ще започне в 13.00 часа и ще се проведе в зала 238 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1.

Дневният ред на Комисията по правни въпроси предвижда да бъде разгледано решение във връзка с проведения на 6 ноември национален референдум. Проекторешението е внесено от народните представители от ГЕРБ: Димитър Главчев, Десислава Атанасова и Данаил Кирилов.

В неделя заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призова новоизбраният президен Румен Радев да не разпуска Народното събрание веднага след встъпването си в длъжност, а да даде време на депутатите да приемат изборен закон, съобразен с резултатите от референдума от 6 ноември, когато повечето избиратели подкрепиха въвеждането на мажоритарна избирателна система.

От БСП обаче заявиха, че неразпускането на парламента би било нарушение на конституцията.

В понеделник обмдусманката Мая Манолова призова депутатите да приемат промени в закона в рамките на това Народно събрание. Според нея оставащите около 20 дни до разпускането са абсолютно достатъчни.